افسردگی بعد از طلاق برای هر دو جنس ممکن است به وجود بیاید. معمولا اطرافیان درخواست کننده جدایی، بعد از طلاق او را فردی شکست خورده نمیبینند؛ این دست از مطلقهها بیشتر تلاش دارند تا احساسات خود را مخفی کرده و در نتیجه حمایت و درمانی دریافت نمیکنند. طلاق و جدایی خواسته یا ناخواسته اثرات منفی بر روح و روان زوجین بر جای میگذارد و تا مدتها ادامه می یابد، این اثرات منفی به نوبه خود میتواند در زندگی بعد از طلاق دخیل باشد و زمینههای تحصیلی، شغلی و روابط اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد. طبق نظر سنجیها طلاق سومین رویداد پراسترس در لیست است. بنابراین برای رفع پیامدهای دردناک و بهبود شرایط روحی دریافت کمک تخصصی الزامی است. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.
دلیل افسردگی بعد از طلاق در زن و مرد چیست؟
زن و مرد با هزاران آرزو و تعهد با یکدیگر ازدواج میکنند و برای داشتن یک رابطه عاشقانه و رمانتیک، رویا میبافند. یک رابطه حتی اگر پر از چالش باشد با طلاق و جدایی، رویا های زن و مرد را نابود میکند. طبیعی است که افراد با عدم دستیابی به خواستهها و رویاهای خود دورهای از فروپاشی روانی و ناراحتی شدید را تجربه کنند. بعد از طلاق، هر دو با نوعی بلا تکلیفی رو به رو میشوند و نمیدانند از کجا شروع کنند و چطور پایههای یک زندگی جدید را بنا نهند. پس دچار سردرگمی میشوند و رگههایی از ناامیدی و بیانگیزگی را تجربه میکنند که در اثر جدایی ایجاد شده است.
منبع : افسردگی بعد از طلاق
نشانه های افسردگی بعد از طلاق
غم یکی از بارزترین علائم افسردگی است، اما در بسیاری از مردان و زنان غم نمود پیدا نکرده و افسردگی را به طریقی دیگر بروز میدهند. برای تشخیص افسردگی حداقل 5 نشانه ضروری است. در صورتی که هر کدام از نشانه ها در روند زندگی فرد بیشتر از دو هفته اختلال ایجاد کنند، حتما باید از متخصصین برای درمان کمک گرفت.
- خستگی و احساس کسالت
- میل به تنهاییی و دوری از جمع
- غرق شدن در افکار مربوط به گذشته
- بی میلی به فعالیتهایی که قبلا مورد علاقه بود
- کم خوابی یا خواب بیش از اندازه
- گریه کردن به طور غیرارادی
- احساس پوچی و بیارزشی
- افکار و یا اقدام به خودکشی
- هواس پرتی و از دست دادن تمرکز
آیا مردان و زنان بعد از طلاق به یک شکل دچار افسردگی می شوند؟
معمولا مردان به دلیل ویژگیهای شخصیتی دوست ندارند که درباره حالتهای روانی و شرایط زندگی خود صحبت کنند. آنها معمولا به نوعی افسردگی پنهان دچار میشوند که با حالتهایی چون عصبی بودن و بدخلقی، غم و اندوه خود را نشان میدهند. این در حالی است که زنان حجم بالایی از غم و اندوه را تجربه میکنند و احساس پوچی و بیارزشی بر آنها غالب میگردد. به طور کلی زنان در مقایسه با مردان نشانههای ظاهری افسردگی را به شکل بارزتری نشان میدهند.
راهکارهای درمانی برای مقابله با افسردگی بعد از طلاق
1- کمک گرفتن از روانشناس
در جهت مقابله با مشکلاتی که بعد از طلاق به وجود میآیند، مراجعه به روانشناس و استفاده از راهنماییهای او بسیار کاربردی و نتیجه بخش خواهد بود. چرا که افسردگی در صورتی که درمان نشود میتواند تبدیل به عادت (در طولانی مدت سبک زندگی) و یا برگشت نشانهها در بازههای مختلف زمانی شود.
2- افزایش اعتماد به نفس
تحقیر، آزار روحی و جسمی در تعداد زیادی از زنان و حتی مردانی که بعد از جدایی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند، گزارش شده است. این افراد تا حد زیادی توانایی اداره زندگی، تصمیم گیری و حتی باور به خود را از دست دادهاند. برخی از آنها شرایطی را تحمل کردهاند که سالها موجب کاهش اعتماد به نفس و تبدیل آن به ویژگی شخصیتشان شده است. بنابراین تمرین هایی جهت افزایش جسارت، خودباوری، خودشناسی، بازسازی شناختی و…. ضروری است. برای آشنایی با انواع روش های افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.
3- تقویت حس های مثبت بدن
با طلاق گرفتن، عمر زندگی مشترک به پایان میرسد و سرزنش خود و یا پیدا کردن مقصر چیزی را عوض نمیکند، جز اینکه شما را از لحاظ روانی در وضعیت وخیمی قرار میدهد. به همین دلیل باید راهی برای دور کردن حسهای منفی پیدا کنید. همان طور که فکر بر بدن تاثیر میگذارد، جسم هم میتواند بر روان تاثیر بگذارد، پسمی توانید با انجام کارهایی مثل ورزش کردن، تغذیه مناسب، خواب کافی، تمرین خندیدن، تکرار جملات مثبت و ذکر نکات مثبت در مقابل آینه از جمله اقدامات موثر است.
4- افزایش ارتباطات اجتماعی
اگر زن یا مرد بعد از طلاق به تنهایی میل پیدا کند و بیشتر وقت خود را در عزلت بگذراند، بر دامنه افسردگی خود میافزاید. بهتر است در جهت مقابله با افسردگی بعد از طلاق، دامنه ارتباط های خود را گسترش داده و با اطرافیان و دوستان معاشرت بیشتری داشته باشید.
5- صحبت کردن درباره احساسات
سرکوب کردن احساسات منفی فقط حجم غم و اندوه را بالا میبرد و افسردگی را تشدید میکند. بهتر است زن و مرد بعد از طلاق با شخصی که مورد اعتماد آنهاست درد و دل کنند و احساسات خود را بازگو نمایند. وقتی زن و مرد در رابطه با احساسات خود صحبت میکنند، تحمل درد و ناراحتی برایشان آسانتر خواهد بود، چرا که احساس میکنند در تحمل این درد تنها نیستند.
6- رسیدگی به وضعیت ظاهری
ژولیده بودن و نرسیدن به ظاهر بر دامنه غم و افسردگی میافزاید. باید برای مقابله با افسردگی بعد از طلاق مانند گذشته به ظاهر خود برسید و خوش پوش به نظر آیید. این کار به شما در تقویت حسهای مثبت کمک خواهد کرد.
تاثیر حمایت خانواده بعد از طلاق
مورد حمایت واقع شدن به این معنی است که زن یا مرد با شرایط جدید هم مورد پذیرش خانواده هستند و طلاق وی سبب طرد شدن از طرف خانواده نمیگردد. حمایت خانواده باعث کاهش احساس تنهایی و افسردگی بعد از طلاق خواهد شد.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
چگونه افسردگی بعد از طلاق درمان شود؟
برای درمان افسردگی بعد از طلاق بجای گوشه گیری و دوری از جمع و دست کشیدن hز فعالیت های اجتماعی باید مانند قبل و حتی بیشتر از قبل به فعالیت پرداخت، همچنین درخواست کمک از یک مشاور می تواند تاثیر بسزایی در درمان افسردگی بعد از طلاق داشته باشد.
علائم افسردگی بعد از طلاق چیست؟
بی میلی به ارتباط با دیگران، بی خوای یا خواب زیاد، گریه، ترجیح به تنها بودن، فکر کردن بیش از حد به گذشته، احساس گناه از علائم افسردگی بعد از طلاق است.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
افسردگی بعد از طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 595
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0